Forside

Andreas Guldager Foto galleri

Nogle af mine billeder.


Denne hjemmeside er lavet for at vise nogle af de billeder jeg bruger noget af min sparsomme fritid på at tage.

Jeg har siden min barndom, hvor min far forærede mig et Kodak fuldformat kamera, taget billeder af mange spændende motiver. I starten var det mest ferie- og familiebilleder, som jeg fremkaldte og kopierede i min fars mørkekammer. Min far brugte megen tid på at undervise mig i fotografiets mysterier, og for mig var det virkeligt et mysterie at se billederne vise sig på det hvide papir i fremkalderbadet i skæret fra den røde lampe.

Men i gennem min barndom betød de indbyggede begrænsninger i systemet, manglende brændvidde justering, fast fokus og kun sort/hvid billeder, at jeg i min ungdom skiftede til super-8 smalfilm, hvor jeg mente at mine muligheder for efterbehandling var større. Det skyldtes sikkert også at jeg tilbragte et år i DR's filmkontor med at registrere og editere film.

Jeg har dog også i perioder fotograferet i 24x36 format, både negativ film og dias, som jeg på det sidste er ved at gennemgå, for at med friske øjne og en filmskanner, at se om der er gode billeder som måske kan tåle at blive bragt frem i lyset igen.

Da det blev økonomisk forsvarligt at skifte smalfilmen ud med analog video, købte jeg et Nicon HI-8 videokamera. Med dette har jeg i en årrække filmet familien og ferier, og har også skiftet til digital DV, men har indset at den kunstneriske efterbehandling tager så megen tid, at jeg ikke kan få det ønskede resultat.

Som konsekvens af det har jeg derfor i 2006 anskaffet et digitalt speglrefleks systemkamera, samt tilhørende linser, og har genoptaget fotograferingen. Jeg er blevet meget interesseret i at fotografere natur, især fugle er en stor udfordring, og derfor spændende, men også andre emner har min interesse, som det vil fremgå af mit galleri.

Jeg ved at ikke alle billeder er perfekte, enten teknisk eller kunstnerisk, men en af delene skulle gerne være iorden, og jeg arbejder på at begge dele bliver gode, og forventer efterhånden at helhedsindtrykket bliver bedre. Når jeg har tilføjet de mindre vellykkede billeder, er det fordi de alligevel betyder noget for mig, og derfor er en del af min fotoudvikling.

Såfremt du som besøgende på min hjemmeside har kommentarer eller kritik, det gælder både positiv og negativ, er du velkommen til at sende mig en mail, og skulle du have interesse i et eller flere af billederne, vil de også kunne erhverves for et rimeligt beløb.

Andreas Guldager

Copyright © 2006 - 2024 Andreas Guldager